NIEUWE FORMULE VOOR TOEKOMSTBESTENDIG ZORGVASTGOED
In september 2015 is Dura Vermeer gestart met een bijzonder project: renovatie, transformatie en nieuwbouw in één. De Elisabeth Otter-Knoll Stichting (EOKS) te Amsterdam wil hiermee in één keer haar vastgoed een uniforme uitstraling en een hoogwaardig woonmilieu geven.

Markttrend
De markt van de zorg verandert: mensen willen langer zelfstandig thuis blijven wonen. Dit leidt ertoe dat de klassieke vaak oude verpleeg- en verzorgingshuizen steeds meer verdwijnen. Er zullen andere woonvormen ontstaan waarin zorg als extra functie kan worden toegevoegd. De wens van EOKS is een residentie voor huidige en toekomstige senioren te realiseren waar de bewoners in levensloopbestendige woningen met plezier kunnen wonen.

Succesformule
De nieuwe seniorenappartementen zijn in de verhuur. En met succes; er is al veel interesse. De helft van de nieuwe appartementen is verhuurd terwijl de eerste oplevering 1 maart 2016 is. Belangstellenden worden geïnformeerd via het netwerk van EOKS, website, wachtlijst en media. De vraag naar deze vorm van wonen is in Amsterdam groot. EOKS loopt voorop in de ontwikkeling van dit concept. De levensloopbestendige appartementen met een service en zorgaanbod bieden mensen tot op zeer hoge leeftijd de mogelijkheid zelfstandig te blijven wonen. Zo ziet de ouderenzorg van de toekomst er uit, scheiden van wonen en zorg met een grote mate van eigen regie. Men kan de zorg en service die nodig is inkopen, variërend in intensiteit.

24-uurs zorg met studenten
Het unieke aspect van de Stichting is dat er 13 studenten wonen. De helft van de studenten heeft een studie gerelateerd aan de zorg en waarborgen dat de stichting een 24-uurs bereikbaarheidsdienst kan aanbieden. Als er iets gebeurt ’s nachts, is er altijd een student die klaar staat om de eerste hulp te bieden. Ook helpen de studenten met licht hand en span werk. De studenten hebben daarmee een toegevoegde waarde voor de senioren. En de senioren voor de studenten. Twee generaties die goede buren van elkaar zijn. Gedurende de renovatie maar ook in de nieuwe situatie is er ruimte gevonden om de studenten te herhuisvesten. Hierdoor blijft de 24-uurs service gewaarborgd.

Bewonersbegeleiding
Dura Vermeer heeft een uitgedacht plan gemaakt voor alle soorten bouw (transformatie, renovatie en nieuwbouw), waarbij rekening is gehouden met de huidige bewoners. Het grootste deel van de renovatiewerkzaamheden wordt in bewoonde staat uitgevoerd. Begeleiding en bewonerscommunicatie zijn essentieel. Zo verschijnt er maandelijks een nieuwsbrief, worden er rondleidingen verzorgd en zijn er tijdelijke voorzieningen voor bewoners geregeld.  Door de renovatiewerkzaamheden worden de zorgappartementen energiezuiniger, ook hier worden de bewoners over geïnformeerd.

De werkzaamheden
De werkzaamheden voeren we uit in drie fases. In de eerste fase wordt het verzorgingshuis getransformeerd naar 19 seniorenappartementen. Daarnaast worden in deze fase 15 bestaande verzorgingshuiskamers gerenoveerd naar 13 studentenkamers en één gezamenlijke woonkamer en keuken. In de tweede fase vindt de nieuwbouw plaats. De huidige beheerderswoning wordt gesloopt, om 11 nieuwe appartementen met bergingen te realiseren. In de laatste bouwfase vindt de renovatie plaats. Er worden met de renovatie 22 seniorenappartementen gerenoveerd en de bergingen worden getransformeerd naar 2 appartementen op de begane grond. Op het dak worden 8 nieuwe appartementen gerealiseerd middels een opbouw. Na de drie fases vindt de sloop van de oude algemene ruimtes plaats, dit wordt getransformeerd in nieuwe terreininrichting met een droogloop.
 
 
Facebook   Linkedin   Youtube   Twitter   Youtube
Dura vermeer
 
Dura Vermeer Divisie Bouw en Vastgoed